Tojella haastavaa tehä kermakakkua 25-asteen helteellä. Siinä saa olla nopia, ettei kermat valu samantien pöyvälle. Siksipä tässä kakussa ei oo käjenjäläki paras mahollinen. Olin ottavinani laatikosta puolikas tähti -tyllan, mutta tuliki väärä. Ihan mukava kuvio tuli siitäki (reunat). Kuva piti ottaa pikasesti, että saa kakun heti jääkaappiin.

Isä tilas työpaikalleen kaks synttärikakkua: hillaa ja mansikkaa. Koska yks työkavereista on keliaakikko, tein toiseen gluteenittoman kakkupohojan. Mulla ei oo gluteenittomia korppujauhoja, joten jauhotin vuuan glut. jauhoillla ja hyvin irtos. Äiti kerto, että pappa teki aikoinaan aina hilla-bannaanikermakakkua. Siksipä tässä kakussa on myös bannaania välissä. Harmi, ettei ite pääse maistammaan... 

Laitan reseptiin sulukuihin ainesmäärät  (2 munan kakkuun/4 munan kakkuun).

107117.jpg

Gluteeniton 6 munan täytekakkupohja

6 munaa  (2 / 4)

2 dl sokeria  (½ dl / 1 ½ dl)

1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta  (½ dl / 1 dl)

1 dl perunajauhoja  (½ dl / 3/4 dl)

1 ½ tl leivinjauhetta  (½ tl / 1 tl)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halk. 24-26 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia.

2 munan kakkupohjan paistoaika: 20-25 minuuttia. Vuoan halkaisija noin 22 cm.

4 munan kakkupohjan paistoaika: 35 minuuttia. Vuoan halkaisija noin 24 cm.